Diplominiai darbai

Kulinarijos cecho patiriamų išlaidų įvertinimas ir jų mažinimo būdai: AB "Norfos mažmena"

9.0   (2 atsiliepimai)
Kulinarijos cecho patiriamų išlaidų įvertinimas ir jų mažinimo būdai: AB "Norfos mažmena" 1 puslapis
Kulinarijos cecho patiriamų išlaidų įvertinimas ir jų mažinimo būdai: AB "Norfos mažmena" 2 puslapis
Kulinarijos cecho patiriamų išlaidų įvertinimas ir jų mažinimo būdai: AB "Norfos mažmena" 3 puslapis
Kulinarijos cecho patiriamų išlaidų įvertinimas ir jų mažinimo būdai: AB "Norfos mažmena" 4 puslapis
Kulinarijos cecho patiriamų išlaidų įvertinimas ir jų mažinimo būdai: AB "Norfos mažmena" 5 puslapis
Kulinarijos cecho patiriamų išlaidų įvertinimas ir jų mažinimo būdai: AB "Norfos mažmena" 6 puslapis
Kulinarijos cecho patiriamų išlaidų įvertinimas ir jų mažinimo būdai: AB "Norfos mažmena" 7 puslapis
Kulinarijos cecho patiriamų išlaidų įvertinimas ir jų mažinimo būdai: AB "Norfos mažmena" 8 puslapis
Kulinarijos cecho patiriamų išlaidų įvertinimas ir jų mažinimo būdai: AB "Norfos mažmena" 9 puslapis
Kulinarijos cecho patiriamų išlaidų įvertinimas ir jų mažinimo būdai: AB "Norfos mažmena" 10 puslapis
Kulinarijos cecho patiriamų išlaidų įvertinimas ir jų mažinimo būdai: AB "Norfos mažmena" 11 puslapis
Kulinarijos cecho patiriamų išlaidų įvertinimas ir jų mažinimo būdai: AB "Norfos mažmena" 12 puslapis
Kulinarijos cecho patiriamų išlaidų įvertinimas ir jų mažinimo būdai: AB "Norfos mažmena" 13 puslapis
Kulinarijos cecho patiriamų išlaidų įvertinimas ir jų mažinimo būdai: AB "Norfos mažmena" 14 puslapis
Kulinarijos cecho patiriamų išlaidų įvertinimas ir jų mažinimo būdai: AB "Norfos mažmena" 15 puslapis
Kulinarijos cecho patiriamų išlaidų įvertinimas ir jų mažinimo būdai: AB "Norfos mažmena" 16 puslapis
Kulinarijos cecho patiriamų išlaidų įvertinimas ir jų mažinimo būdai: AB "Norfos mažmena" 17 puslapis
Kulinarijos cecho patiriamų išlaidų įvertinimas ir jų mažinimo būdai: AB "Norfos mažmena" 18 puslapis
Kulinarijos cecho patiriamų išlaidų įvertinimas ir jų mažinimo būdai: AB "Norfos mažmena" 19 puslapis
Kulinarijos cecho patiriamų išlaidų įvertinimas ir jų mažinimo būdai: AB "Norfos mažmena" 20 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Įmonės, norėdamos išsilaikyti konkurencinėje rinkoje, turi gaminti ne tik aukštos kokybės produkciją, bet ir siekti, kad jos gamybos išlaidos būtų kuo mažesnės. Išlaidų mažinimas visada buvo, yra ir bus svarbi ekonominė problema, kurios tyrimams reikėtų skirti daugiau dėmesio. Ekonominėje literatūroje išlaidoms apibūdinti vartojami įvairūs apibrėžimai ir terminai, pateikiami nevienodi išlaidų klasifikavimo požymiai, jų apskaitos ir kalkuliavimo metodai ir kt. Tokią situaciją galima paaiškinti tuo, kad įmonių praktikoje susiduriama su labai įvairiomis išlaidomis, kurias neretai sunku tiksliai įvardyti, planuoti, kontroliuoti ir pan.
Maisto gamybos išlaidų struktūra skiriasi nuo kitų ūkio šakų gaminamos produkcijos savikainos. Žaliavų sąnaudos maisto gaminių savikainoje sudaro daugiau kaip 70 %. Labai svarbu išanalizuoti visus savikainos išlaidų straipsnius. Gerai atlikta analizė leidžia nustatyti tiek atskirų straipsnių, tiek ir visos savikainos mažinimo būdus.
Temos aktualumas ir naujumas. Išlaidas lemia išteklių (materialinių, darbo, finansinių) sunaudojimas gaminant produkciją. Gerai atlikta išlaidų analizė padeda priimti vadovams teisingus valdymo sprendimus. Todėl įmonių vadovams, siekiantiems pelningos ir tęstinos veiklos, visada svarbu žinoti, kiek, kokių išteklių ir kokiems tikslams jie buvo sunaudoti. Taigi išlaidos daromos konkretiems tikslams pasiekti. Išlaidų duomenys naudojami įmonės ir jos padalinių veiklos rezultatams apskaičiuoti, valdymo sprendimams priimti, veiklos kontrolei, reguliavimui ir prognozavimui, įvairiems finansiniams rodikliams apskaičiuoti ir daugeliui kitų tikslų. Tai įrodo išlaidų analizės reikšmę ir būtinumą. Beje, atlikus Šiaulių universiteto socialinių mokslų fakulteto bakalauro baigiamųjų darbų analizę, nustatyta, jog apdirbamosios maisto pramonės įmonės išlaidų analizė iki šiol nebuvo atlikta.
Darbo tikslas – įvertinti UAB „Norfos mažmena“ kulinarijos cecho patiriamas išlaidas ir pateikti rekomendacijas jų mažinimui. Siekiant įgyvendinti iškeltą tikslą, sprendžiami šie pagrindiniai uždaviniai:
• Išanalizuoti išlaidų sampratą, jų klasifikaciją bei išlaidų analizės metodus teoriniu aspektu;
• Įvertinti kulinarijos cecho gamybos išlaidų struktūrą;
• Atlikti kulinarijos cecho produkcijos savikainos analizę pagal kalkuliacinius išlaidų straipsnius;
• Išanalizuoti vieno iš produktų kritinio pelningumo tašką;
• Pagrįsti rekomendacijas kulinarijos cecho išlaidų mažinimui.
Darbo objektas – UAB „Norfos mažmena“ kulinarijos cecho patiriamos išlaidos.
Darbo dalykas...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 11632 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • ĮVADAS 10
  • 1. IŠLAIDŲ SAMPRATOS, KLASIFIKACIJOS BEI IŠLAIDŲ ANALIZĖS METODŲ TEORINIAI ASPEKTAI 12
  • 1.1. Išlaidos: jų apibūdinimas 12
  • 1.2. Išlaidų apskaita 13
  • 1.3. Išlaidų klasifikavimas 14
  • 1.4. Gamybos išlaidų struktūros analizė 19
  • 1.5. Produkcijos savikainos analizė pagal kalkuliacinius išlaidų straipsnius 20
  • 1.5.1. Darbo užmokesčio išlaidų analizė 21
  • 1.5.2. Išlaidų vienam prekinės produkcijos litui dinamikos analizė 22
  • 1.6. Išlaidų – apimties – pelno analizė 23
  • 1.7. Išlaidų mažinimo rekomendacijų teorinis pagrindimas 26
  • 2. UAB „NORFOS MAŽMENA“ KULINARIJOS CECHO IŠLAIDŲ ANALIZĖS PRAKTINIAI ASPEKTAI 29
  • 2.1. UAB „Norfos mažmena“ kulinarijos cecho charakteristika 29
  • 2.2. Kulinarijos cecho gamybos išlaidų struktūros analizė 31
  • 2.3. Kulinarijos cecho produkcijos savikainos analizė pagal kalkuliacinius išlaidų straipsnius 33
  • 2.3.1. Kulinarijos cecho darbininkų darbo užmokesčio išlaidų analizė 37
  • 2.3.2. Išlaidų vienam prekinės produkcijos litui dinamikos analizė 38
  • 2.4. UAB „Norfos mažmena“ kulinarijos cecho išlaidų mažinimas 40
  • 2.5. Krabų salotų su ryžiais kritinio pelningumo taško analizė 41
  • IŠVADOS IR REKOMENDACIJOS 45
  • Literatūra 47

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Šaltiniai
✅ Šaltiniai yra
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
46 psl., (11632 ž.)
Darbo duomenys
  • Mikroekonomikos diplominis darbas
  • 46 psl., (11632 ž.)
  • Word failas 523 KB
  • Lygis: Universitetinis
  • ✅ Yra šaltiniai
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį diplominį darbą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt