SUMMARY
The aim of the work was to analyze the concept of food safety and quality as well as the set of factors, which create it. Introduce peculiarities of food safety management and food technologies. The work is intended to demonstrate the following competences of public catering institutions and food trading companies: how healthy food principles are propagated, compliance with the hygiene norms, professional experience development, and work place assessment. Also, safe work place establishment, food quality control performance, production quality evaluation, work with IT, compliance with ethics and professionalism.
Food safety and quality peculiarities as well as advantages are thoroughly analyzed in the work. Possibility to improve and assure safety of produced food taking into consideration consumers’ health is also analyzed. Terms of food quality and safety, food hygiene requirements, general control approaches, standard activity programs are reviewed.
SANTRAUKA
Baigiamojo darbo tiklsas buvo išanalizuoti maisto saugos ir kokybės sąvokas bei jas kuriančių veiksnių visumą. Supažindinti su maisto produktų saugos valdymo ir maisto technologijos ypatumais. Šiame darbe siekiama pademonstruoti šias viešųjų maitinimo įstaigų ir maisto produktais prekiaujančių įmonių kompetencijas: kaip propaguojami sveikos gyvensenos principai, kaip vadovaujamasi higienos normomis, kaip skleidžiama profesinė patirtis, kaip įvertinama darbo vieta. Taip pat saugios darbo vietos sukūrimas, maisto kokybės kontrolės vykdymas, produkcijos kokybės vertinimas, darbas su informacinėmis technologijomis, etikos ir profesinės deontologijos laikymasis.
Baigiamajame darbe išsamiai analizuojami maisto saugos ir kokybės ypatumai bei privalumai. Nagrinėjamos galimybės patobulinti ir labiau užtikrinti pagaminto maisto saugą, o taipogi rūpintis vartotojų sveikata. Taip pat apžvelgiami maisto kokybės ir saugos terminai, maisto higienos reikalavimai, bendrieji kontrolės principai, standartinės veiklos programos.
LITERATŪRA
PRIEDAI
1. ĮVADAS
Tikslas – aprašyti maisto produktų saugos valdymo ypatumus, aprašyti maisto technologijos ypatumus, paanalizuoti produkcijos kokybę ir jos vertinimą, aptarti naujus reikalavimus produkcijos kokybei, išanalizuoti kokybės sąvoką ir ją kuriančių veiksnių visumą, supažindinti su Lietuvos maisto kokybės ir saugos tinklo projektu. Taip pat ištirti ar viešosiose...
Šį darbą sudaro 16192 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!