Konspektai

Maitinimo organizavimas ir aptarnavimas - pobūviai

9.4   (2 atsiliepimai)
Maitinimo organizavimas ir aptarnavimas - pobūviai 1 puslapis
Maitinimo organizavimas ir aptarnavimas - pobūviai 2 puslapis
Maitinimo organizavimas ir aptarnavimas - pobūviai 3 puslapis
Maitinimo organizavimas ir aptarnavimas - pobūviai 4 puslapis
Maitinimo organizavimas ir aptarnavimas - pobūviai 5 puslapis
Maitinimo organizavimas ir aptarnavimas - pobūviai 6 puslapis
Maitinimo organizavimas ir aptarnavimas - pobūviai 7 puslapis
Maitinimo organizavimas ir aptarnavimas - pobūviai 8 puslapis
Maitinimo organizavimas ir aptarnavimas - pobūviai 9 puslapis
Maitinimo organizavimas ir aptarnavimas - pobūviai 10 puslapis
Maitinimo organizavimas ir aptarnavimas - pobūviai 11 puslapis
Maitinimo organizavimas ir aptarnavimas - pobūviai 12 puslapis
Maitinimo organizavimas ir aptarnavimas - pobūviai 13 puslapis
Maitinimo organizavimas ir aptarnavimas - pobūviai 14 puslapis
Maitinimo organizavimas ir aptarnavimas - pobūviai 15 puslapis
Maitinimo organizavimas ir aptarnavimas - pobūviai 16 puslapis
Maitinimo organizavimas ir aptarnavimas - pobūviai 17 puslapis
Maitinimo organizavimas ir aptarnavimas - pobūviai 18 puslapis
Maitinimo organizavimas ir aptarnavimas - pobūviai 19 puslapis
Maitinimo organizavimas ir aptarnavimas - pobūviai 20 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Iškilmingi įvykiai dažniausiai pažymimi šventiniais pobūviais: iškilmingais pusryčiais, pietumis, vakariene. Suruošti šventinį pobūvį maitinimo įmonei ne tik garbė, bet ir didelis bei atsakingas darbas. Pobūviai gali būti oficialūs ir neoficialūs.
Oficialūs pobūviai rengiami įvairių sutarčių pasirašymo, nacionalinių švenčių, oficialiu vizitų proga.
Neoficialius pobūvius rengia organizacijos ar asmenys. Paprastai tai būna iškilmingi šventiniai pietūs ar vakarienė.
kokteilių furšetą,
arbatėlę,
kavutę,
mišrų pobūvį
11.1. POBŪVIO ORGANIZAVIMAS
Organizuojant pobūvį, labai svarbu turėti tikslią informaciją, todėl su užsakovu aptariamos visos detalės, padėsiančios sėkmingai organizuoti bet kokios aptarnavimo formos pobūvį.
Užsakymo priėmimo tvarka
Užsakymas priimamas vadovaujantis šiais punktais:
• Pobūvio rušis?
• Diena, laikas
• Užsakovo pavardė, titulas.
• Užsakovo telefono numeris, adresas.
• Atstovas (kuriam paskirta rūpintis užsakymu).
• Kam siųsti sąskaitą (jeigu užsakovas ir mokėtojas ne tas pats ).
• Asmenų skaičius.
• Patalpos dydis, apipavidalinimas.
• Stalų formos.
• Stalų ir salės papuošimas.
• Valgiaraštis: tekstas, apipavidalinimas.
• Rūkalai.
• Patalpų nuoma.
• Pasižymėti, kokia pinigų suma palikta avansu. Asmens, palikusio avansą, parašas.
• Informacija virtuvės šefui apie valgiaraštį, reikalingus produktus, personalą.
• Informacija barui apie pageidaujamus gėrimus.
• Informacija apie techninius įrengimus: mikrofonas, telefonas, šokių aikštelės paruošimos.
• Ypatingi pageidavimai: muzika, peleninės (reikalingos ant kiekvieno stalo ar ne), kaip susodinti svečius.
Stalų formos
Kokį stalą parinksime, priklauso nuo žmonių skaičiaus, nuo salės, kurioje vyks pobūvis, jos plano (kur yra langai, kolonos), nuo apšvietimo.
10.2.3. Pasiruošimas pobūviui
• Perduodama informacija į virtuvę.
• Perduodama informacija į barą.
• Numatomas stalų skaičius, forma, ilgis.
• Parenkamos staltiesės.
• Parenkamos staltiesės pagalbiniams staliukams.
• Apskaičiuojama, kiek reikės indų, įrankių stalams serviruoti.
• Apskaičiuojama, kiek reikės indų patiekalams patiekti.
• Sudaroma svečių susodinimo schema.
• Sudaroma svečių aptarnavimo schema.
• Numatomas padavėjų skaičius.
• Apskaičiuojama, kiek reikės servetėlių stalams serviruoti.
• Numatomas servetėlių skaičius svečiams (+ 20 proc).
• Numatomas servetėlių skaičius padavėjams, aptarnaujantiems pobūvį (po 3 servetėles kiekvienam).
• Numatomas padavėjų rankšluostėlių skaičius (po 4 kiekvienam padavėjui).
Pobūvių staltiesė turi būti 60 -80 cm ilgesnė už stalą. Furšetinio stalo staltiesė turi būti nuleista per 5 – 10 cm nuo grindų. Pagalbiniai staliukai užtiesiami analogiškai. Pobūvį aptarnaujantys padavėjai turi mūvėti baltas...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 21012 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Lygis
Universitetinis
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
51 psl., (21012 ž.)
Darbo duomenys
  • Kulinarijos konspektas
  • 51 psl., (21012 ž.)
  • Word failas 586 KB
  • Lygis: Universitetinis
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį konspektą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt