Iškilmingi įvykiai dažniausiai pažymimi šventiniais pobūviais: iškilmingais pusryčiais, pietumis, vakariene. Suruošti šventinį pobūvį maitinimo įmonei ne tik garbė, bet ir didelis bei atsakingas darbas. Pobūviai gali būti oficialūs ir neoficialūs.
Oficialūs pobūviai rengiami įvairių sutarčių pasirašymo, nacionalinių švenčių, oficialiu vizitų proga.
Neoficialius pobūvius rengia organizacijos ar asmenys. Paprastai tai būna iškilmingi šventiniai pietūs ar vakarienė.
kokteilių furšetą,
arbatėlę,
kavutę,
mišrų pobūvį
11.1. POBŪVIO ORGANIZAVIMAS
Organizuojant pobūvį, labai svarbu turėti tikslią informaciją, todėl su užsakovu aptariamos visos detalės, padėsiančios sėkmingai organizuoti bet kokios aptarnavimo formos pobūvį.
Užsakymo priėmimo tvarka
Užsakymas priimamas vadovaujantis šiais punktais:
• Pobūvio rušis?
• Diena, laikas
• Užsakovo pavardė, titulas.
• Užsakovo telefono numeris, adresas.
• Atstovas (kuriam paskirta rūpintis užsakymu).
• Kam siųsti sąskaitą (jeigu užsakovas ir mokėtojas ne tas pats ).
• Asmenų skaičius.
• Patalpos dydis, apipavidalinimas.
• Stalų formos.
• Stalų ir salės papuošimas.
• Valgiaraštis: tekstas, apipavidalinimas.
• Rūkalai.
• Patalpų nuoma.
• Pasižymėti, kokia pinigų suma palikta avansu. Asmens, palikusio avansą, parašas.
• Informacija virtuvės šefui apie valgiaraštį, reikalingus produktus, personalą.
• Informacija barui apie pageidaujamus gėrimus.
• Informacija apie techninius įrengimus: mikrofonas, telefonas, šokių aikštelės paruošimos.
• Ypatingi pageidavimai: muzika, peleninės (reikalingos ant kiekvieno stalo ar ne), kaip susodinti svečius.
Stalų formos
Kokį stalą parinksime, priklauso nuo žmonių skaičiaus, nuo salės, kurioje vyks pobūvis, jos plano (kur yra langai, kolonos), nuo apšvietimo.
10.2.3. Pasiruošimas pobūviui
• Perduodama informacija į virtuvę.
• Perduodama informacija į barą.
• Numatomas stalų skaičius, forma, ilgis.
• Parenkamos staltiesės.
• Parenkamos staltiesės pagalbiniams staliukams.
• Apskaičiuojama, kiek reikės indų, įrankių stalams serviruoti.
• Apskaičiuojama, kiek reikės indų patiekalams patiekti.
• Sudaroma svečių susodinimo schema.
• Sudaroma svečių aptarnavimo schema.
• Numatomas padavėjų skaičius.
• Apskaičiuojama, kiek reikės servetėlių stalams serviruoti.
• Numatomas servetėlių skaičius svečiams (+ 20 proc).
• Numatomas servetėlių skaičius padavėjams, aptarnaujantiems pobūvį (po 3 servetėles kiekvienam).
• Numatomas padavėjų rankšluostėlių skaičius (po 4 kiekvienam padavėjui).
Pobūvių staltiesė turi būti 60 -80 cm ilgesnė už stalą. Furšetinio stalo staltiesė turi būti nuleista per 5 – 10 cm nuo grindų. Pagalbiniai staliukai užtiesiami analogiškai. Pobūvį aptarnaujantys padavėjai turi mūvėti baltas...
Šį darbą sudaro 21012 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!