Pasaulio virtuvių ypatumai (2)

Amerikiečių, kanadiečių mitybos ypatumai. Anglų mitybos ypatumai. Arabų mitybos ypatumai. Armėnų mitybos ypatumai. Azerbaidžaniečių mitybos ypatumai. Bulgarų mitybos ypatumai. Čekų mitybos ypatumai. Danų mitybos ypatumai. Graikų mitybos ypatumai. Gruzinų mitybos ypatumai. Ispanų mitybos ypatumai. Italų mitybos ypatumai. Indų mitybos ypatumai. Japonų mitybos ypatumai. Kinų mitybos ypatumai. Korėjiečių mitybos ypatumai. Lenkų mitybos ypatumai. Meksikiečių mitybos ypatumai. Norvegų mitybos ypatumai. Prancūzų mitybos ypatumai. Portugalų mitybos ypatumai. Rumunų mitybos ypatumai. Suomių mitybos ypatumai. Švedų mitybos ypatumai. Vidurinės Azijos mitybos ypatumai. Vengrų mitybos ypatumai. Vokiečių mitybos ypatumai. Žydų mitybos ypatumai.
2 atsiliepimai
Apimtis
14 puslapių
Kategorija
Kulinarijos špera
Pasaulio virtuvių ypatumai (2) 1 puslapis
1 puslapis
Pasaulio virtuvių ypatumai (2) 2 puslapis
2 puslapis
Pasaulio virtuvių ypatumai (2) 3 puslapis
3 puslapis
Pasaulio virtuvių ypatumai (2) 4 puslapis
4 puslapis
Svarbu! Žemiau pateiktos nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visos kokybės darbą spustelkite parsisiųsti.

Darbo ištrauka

Amerikiečių, kanadiečių mitybos ypatumai – Daug pramoninių pusgaminių.Mažai duonos.Mėgsta sviesta,sumuštinius.Šaltą užkandį mėgsta įv.daržoves,salotas su graikiniais riešutais,virta ar kepta paukštieną,veršieną,aviena su majonezu,dešreles.Nemėgsta ikrų ir patiekalų drebučiuose.Populiarios skaidrios sriubos, ypač su keptasi priedais,trintas sriubas ir saldžias sriubas. Mėsą ir paukštieną kepa kartu su prieskoninėsm daržovėm, kad kepsnis būtų skanesnis prieš kepant pamirkomas tešloje ar kiaušinyje.Aptepamas prieskoningu padažu,apibarstom graikiniais riešutais arba aptepame medumi,dedam ananasų,obuolių ar bananų,užpilam sultiniu ar vynu ir patroškinam. Mėsos patiekalai ruošiami iš jautienos, veršienos, avienos.Valgo naminių ir medžiojamų paukščių mėsą.Mėgstamiausias patiekalas bifšteksas.Padažus mėgsta paruoštus iš pakepintų prieskoninių daržovių,prideda uogienės, konjako ir vyno.Patiekalai paskaninami klevo sula.Nemėgsta pomidorų padažų.Ypač mėgsta lašišines žuvis, upėtakius, vėžiagyvius.Garnyras – įv. keptos daržovės, vaisiai, riebaluose keptos bulvės, bananai, bulvės keptos folijoje.Žuvies patiekalai – virti, kepti, apkepti. Verdant žuvį pilamas konjakas, vynas ar citrinos sultys. Iš daržovių ruošiami pudingai.Mėgsta miltinius kruopinius patiekalus. Lietinius ir sklindžius.Populiarus kiaušinio patiekalai – omletai, kiaušiniai su įv. priedais.Vaisiai, uogos su plakta grietinele, ledai, pudingai. Nacionalinis gėrimas kava,silpna ir patiekiama su grietinele,geria valgio metu o ne po valgio.Mėgsta įv. sultys, minelalinį,kokteilius,sidrus,gėrimai turi būti atšaldyti.Pusryčiai – gausūs, sultys,kada,tortai,bandelė,džemas.Antri pusryciai ne tokie gausus sumuštiniai, salotos.Pietūs ir vakarienė – gausūs.Asortimentas :valdorfo salotos- virti salierai,obuoliai supjaustomi kubeliais,dedam kapotų riešutų.Majonezas sumaišomas su plakta gritinėle,citrinos sultys,druska.Salotos dedamos ant salotų lapų.Gerai atšaldoma.Šventinė kalakutė–ji įtrinama druska,prieskoniais,prikemšama įdaro,užsiuvama ir kepama orkaitėje ant grotelių.Nuo 2 iki 5 val. Obuolių pyragas – trapi tešla iškočiojama 1cm storio,sudedam į formą,ant viršaus dedam skiltelėm supjaustytus obuolius sumaišytus su trupučiu miltų,pabarstom cinamonu,cukrumi,citrinų žievele.Ant tešlos, ant viršaus dedam gabaliukais supjaustyta sviestą, uždedam grietinės, kepam orkaitėje 40 min. patiektį karštą. Anglų mitybos ypatumai. Skonio įvairumas.Mėgstami švelnūs ir aštrūs patiekalai.Pagrindą sudaro sūris,mėsa,daržovės,kruopos.Greita ir nesudėtinga patiekalų gamyba.Paskaninami daržovėmis prieskoninėmis,pipirais,česnakais,kmynais,mėtom,rokforo sūriu,verdamos sultiniuose iš smulkiai supjaustytos apkepintos mėsos.Populiarūs veršienos galvų, jautienos uodegų ir krabų sultiniai.Mėgstami sultiniai ir trintos sriubos.Mėsa-jautiena,veršiena,paukštiena. ...

Darbo lygis Universitetinis
Kursas 3 kursas
Darbo tipas Šperos
Failas gera spera2.doc (35.59 KB)

Kiti mokslo darbai

Grybai (2)
Grybai (2)
  • Konspektai »
  • Kulinarijos konspektas

Grybų grupės. Grybų sandara. Grybų mitybinė vertė. Grybų paslaugos. Grybai nenaudėliai. Maistinis grybų paruošim...

2 atsiliepimų
Parsisiųsti
Grūdai ir jų produktai
Grūdai ir jų produktai
  • Konspektai »
  • Kulinarijos konspektas

Grūdai. Pagrindinės grūdinės kultūros. Kruopos. Kruopų cheminė sudėtis ir maistinė vertė. Kruopų asortimentas....

2 atsiliepimų
Parsisiųsti
Maitinimo organizavimas ir aptarnavimas (2)
Maitinimo organizavimas ir aptarnavimas (2)
  • Konspektai »
  • Kulinarijos konspektas

Pobūviai. Pobūvių rūšys. Pobūvio organizavimas. Užsakymo priėmimo tvarka. Stalų formos. Pasiruošimas pobūviui....

1 atsiliepimų
Parsisiųsti
Produktų panaudojimas patiekalams
Produktų panaudojimas patiekalams
  • Konspektai »
  • Kulinarijos konspektas

Daržovių ir vaisių patiekalai. Daržovių klasifikavimas ir maistinė vertė. Gumbavaisiai. Moliūginės. Šaknia...

2 atsiliepimų
Parsisiųsti
Vynuogių vynai
Vynuogių vynai
  • Konspektai »
  • Kulinarijos konspektas

Įvadas. Vyno ištakos. Vyno gamyba. Natūralusis vynas. Putojantis vynas. Spirituotas vynas. Aromatizuotas vynas. Ką p...

1 atsiliepimų
Parsisiųsti