Analizės

Raugintų pasukų kokybės vertinimas

10   (1 atsiliepimai)
Raugintų pasukų kokybės vertinimas 1 puslapis
Raugintų pasukų kokybės vertinimas 2 puslapis
Raugintų pasukų kokybės vertinimas 3 puslapis
Raugintų pasukų kokybės vertinimas 4 puslapis
Raugintų pasukų kokybės vertinimas 5 puslapis
Raugintų pasukų kokybės vertinimas 6 puslapis
Raugintų pasukų kokybės vertinimas 7 puslapis
Raugintų pasukų kokybės vertinimas 8 puslapis
Raugintų pasukų kokybės vertinimas 9 puslapis
Raugintų pasukų kokybės vertinimas 10 puslapis
Raugintų pasukų kokybės vertinimas 11 puslapis
Raugintų pasukų kokybės vertinimas 12 puslapis
Raugintų pasukų kokybės vertinimas 13 puslapis
Raugintų pasukų kokybės vertinimas 14 puslapis
Raugintų pasukų kokybės vertinimas 15 puslapis
Raugintų pasukų kokybės vertinimas 16 puslapis
Raugintų pasukų kokybės vertinimas 17 puslapis
Raugintų pasukų kokybės vertinimas 18 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Rauginti pieno gėrimai gaunami surauginus pieną, pasukas ar kitą liesą pieno žaliavą grynomis pieno rūgšties bakterijų kultūromis arba įvairiais (pieno rūgšties streptokokų, pieno rūgšties lazdelių, natūralaus kefyro, probiotinių kultūrų ir kt.) raugais ar jų mišiniais.
Jų vertė prilygsta pieno vertei. Tad rinktis galima tą, kuris labiau patinka.
Rauginti pieno produktai itin naudingi ir vyresniems žmonėms, nes turi savybę mažinti puvimo procesus žarnyne.
Darbo tikslas – išanalizuoti raugintų pasukų perdirbimą, laikymą, bei produkto kokybę.
2. aprašyti produkto gamybos technologiją bei taisykles produkto laikymui.
3. išaiškinti kokios įmonės šį produktą gamina bei aprašyti vieną įmonę.
ANTRINIAI (ŠALUTINIAI) PIENO PERDIRBIMO PRODUKTAI
Perdirbant pieną pramoniniu būdu, tai yra gaminant grietinėlę, grietinę, sviestą, varškę, sūrius, gaunami antriniai (šalutiniai) pieno produktai. Tai nugriebtas (separuotas) pienas, pasukos, išrugos (pieno serumas) ir kt.
Gaminant sviestą apie 60-70% pieno sausųjų medžiagų patenka į nugriebtą pieną ir pasukas, o gaminant varškę ir sūrius apie 40-50% šių medžiagų patenka į išrūgas.
Šie antriniai pieno produktai yra pakankamai maistingi ir pasižymi biologine verte. Bo to, jie yra vertinga žaliava kai kuriems maisto ir dietiniams produktams.
Lietuvos pieno perdirbimo sektorius yra pasiekęs aukštą koncentracijos lygį. Jame dominuoja trys pieno perdirbimo įmonių grupės: AB „Rokiškio sūris“, AB „Pieno žvaigždės“, AB „Žemaitijos pienas“. Šios įmonės perdirba apie 90 proc. viso superkamo pieno.
Taigi, kad pardavimas būtų pelningas ir be nuostolių, visa superkama žaliava turi atitikti ES reikalavimus. Turi būti tinkamas pieno ir pieno produktų apdorojimas ir transportavimas. Išsiunčiant pieną į pieno perdirbimo įmonę, ūkije įvertinama jo kokybė. Atliekami organoleptiniai, švarumo, riebumo, rūgštingumo tyrimai, nustatomas tankis, matuojama pieno temperatūra.
Taipogi, pieno perdirbimo įmonėse atliekami dar pakartotini tyrimai: papildomai nustatomas užterštumas, natūralumas, tiriama inhibitorių, anomalaus pieno atžvilgiu, atliekama pasterelizavimo kontrolė, sūriams gaminti skirtame piene nustatomas somatinių ląstelių ir baltymų kiekis.
Prireikus gali būti atliekami ir kiti pieno tyrimai, vadovaujantis galiojančių standartų reikalavimus.
Taigi geros kokybės pieną gauti nėra lengva. Jo kokybė priklauso nuo visų šiame procese dalyvaujančių žmonių, jų kvalifikacijos, sąžiningo...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 3208 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • ĮVADAS 3
  • ANTRINIAI (ŠALUTINIAI) PIENO PERDIRBIMO PRODUKTAI 4
  • GAMINIŲ KOKYBĖS REIKALAVIMAI 5
  • RAUGINTOS PASUKOS – ANTRINIS PIENO PRODUKTAS 8
  • PRODUKTO KOKYBĖ 8
  • RAUGINTŲ PASUKŲ GAMYBOS TECHNOLOGIJOS 10
  • RAUGINTŲ PASUKŲ PAKAVIMAS, FASAVIMAS BEI TARA 11
  • AB „ROKIŠKIO SŪRIS“ – PERDIRBIMO ĮMONĖS CHARAKTERISTIKA 12
  • PIENO BEI PIENO PRODUKTŲ PERDIRBIMO ĮMONĖS 15
  • IŠVADOS 16
  • LITERATŪROS SĄRAŠAS 17
  • PRIEDAI 18

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Lygis
Universitetinis
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
18 psl., (3208 ž.)
Darbo duomenys
  • Kokybių vadybos analizė
  • 18 psl., (3208 ž.)
  • Word failas 271 KB
  • Lygis: Universitetinis
www.nemoku.lt Atsisiųsti šią analizę
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt