Rauginti pieno gėrimai gaunami surauginus pieną, pasukas ar kitą liesą pieno žaliavą grynomis pieno rūgšties bakterijų kultūromis arba įvairiais (pieno rūgšties streptokokų, pieno rūgšties lazdelių, natūralaus kefyro, probiotinių kultūrų ir kt.) raugais ar jų mišiniais.
Jų vertė prilygsta pieno vertei. Tad rinktis galima tą, kuris labiau patinka.
Rauginti pieno produktai itin naudingi ir vyresniems žmonėms, nes turi savybę mažinti puvimo procesus žarnyne.
Darbo tikslas – išanalizuoti raugintų pasukų perdirbimą, laikymą, bei produkto kokybę.
2. aprašyti produkto gamybos technologiją bei taisykles produkto laikymui.
3. išaiškinti kokios įmonės šį produktą gamina bei aprašyti vieną įmonę.
ANTRINIAI (ŠALUTINIAI) PIENO PERDIRBIMO PRODUKTAI
Perdirbant pieną pramoniniu būdu, tai yra gaminant grietinėlę, grietinę, sviestą, varškę, sūrius, gaunami antriniai (šalutiniai) pieno produktai. Tai nugriebtas (separuotas) pienas, pasukos, išrugos (pieno serumas) ir kt.
Gaminant sviestą apie 60-70% pieno sausųjų medžiagų patenka į nugriebtą pieną ir pasukas, o gaminant varškę ir sūrius apie 40-50% šių medžiagų patenka į išrūgas.
Šie antriniai pieno produktai yra pakankamai maistingi ir pasižymi biologine verte. Bo to, jie yra vertinga žaliava kai kuriems maisto ir dietiniams produktams.
Lietuvos pieno perdirbimo sektorius yra pasiekęs aukštą koncentracijos lygį. Jame dominuoja trys pieno perdirbimo įmonių grupės: AB „Rokiškio sūris“, AB „Pieno žvaigždės“, AB „Žemaitijos pienas“. Šios įmonės perdirba apie 90 proc. viso superkamo pieno.
Taigi, kad pardavimas būtų pelningas ir be nuostolių, visa superkama žaliava turi atitikti ES reikalavimus. Turi būti tinkamas pieno ir pieno produktų apdorojimas ir transportavimas. Išsiunčiant pieną į pieno perdirbimo įmonę, ūkije įvertinama jo kokybė. Atliekami organoleptiniai, švarumo, riebumo, rūgštingumo tyrimai, nustatomas tankis, matuojama pieno temperatūra.
Taipogi, pieno perdirbimo įmonėse atliekami dar pakartotini tyrimai: papildomai nustatomas užterštumas, natūralumas, tiriama inhibitorių, anomalaus pieno atžvilgiu, atliekama pasterelizavimo kontrolė, sūriams gaminti skirtame piene nustatomas somatinių ląstelių ir baltymų kiekis.
Prireikus gali būti atliekami ir kiti pieno tyrimai, vadovaujantis galiojančių standartų reikalavimus.
Taigi geros kokybės pieną gauti nėra lengva. Jo kokybė priklauso nuo visų šiame procese dalyvaujančių žmonių, jų kvalifikacijos, sąžiningo...
Šį darbą sudaro 3208 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!