Žalingos medžiagos maisto produktuose

Metalų toksiškumas. Švinas. Gyvsidabris. Kadmis. Arsenas. Perdirbimo įtaka maisto produktų saugai. Kenksmingi junginiai susidarantys maisto produktus apdorojant ir laikant. Nitrozoaminai ir kiti nitrojunginiai. Policikliai aromatiniai angliavandeniliai. Bakterinės kilmės pavojai. Mikrobinių maistinės kilmės ligų apibūdinimas. Infekcijos. Intoksikacijos. Salmonelės (Salmonella) maiste ir šios mikroorganizmo sukeltos ligos. Parafitas. Gastroenteritas. Auksiniai stafilokokai (Stafilococcus) ir jų sukelti apsinuodijimai. Botulizmas. Closstridium perfrigens. Kitų mikroorganizmų sukeliamos ligos. Virusinės maisto infekcijos. Kovos su mikrobinėmis maisto produktų ligomis priemonės. Galvijų spongioforminė encefalopatija GSE (smegenų kempinligė). maisto produktų teršalai. Žemės ūkio chemizavimo medžiagos. Nitratai ir mineralinių trąšų įtaka jų kiekiui maisto produktuose. Nitratų ir nitritų toksikologija. Pesticidai. Gyvulininkystės chemizavimo liekanos. Maisto priedai ir jų toksikologinis įvertinimas. Maisto priedų apibūdinimas. Skonio ir aromato priedai. Kvapiosios medžiagos. Skonį stiprinančios medžiagos. Saldikliai.
1 atsiliepimai
Apimtis
10 puslapių
Kategorija
Chemijos špera
Žalingos medžiagos maisto produktuose 1 puslapis
1 puslapis
Žalingos medžiagos maisto produktuose 2 puslapis
2 puslapis
Žalingos medžiagos maisto produktuose 3 puslapis
3 puslapis
Svarbu! Žemiau pateiktos nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visos kokybės darbą spustelkite parsisiųsti.

Darbo ištrauka

Darbo lygis Universitetinis
Kursas 4 kursas
Darbo tipas Šperos
Failas viskas.doc (43.91 KB)

Kiti mokslo darbai

Augalų ir dirvožemio cheminė analizė
Augalų ir dirvožemio cheminė analizė
  • Analizės »
  • Chemijos analizė

Analizių etapai. Atominė absorbcinė spektrinė analizė. Fotometrų veikimo principas. Molekulinė absorbcinė spektrin...

1 atsiliepimų
Parsisiųsti
Organoleptinis kiaulienos kepsnio įvertinimas
Organoleptinis kiaulienos kepsnio įvertinimas
  • Analizės »
  • Chemijos analizė

Įvadas. Receptūra. Technologija. Organoleptinis įvertinimas. Paruošimas analizei. Maisto cheminės sudėties ir kalori...

1 atsiliepimų
Parsisiųsti
Biochemija (10)
Biochemija (10)
  • Konspektai »
  • Chemijos konspektas

Ląstelių sandara ir cheminė sudėtis. Organiniai polimerai ir monomerai. Išorinės ir vidinės medžiagų apykaitos d...

1 atsiliepimų
Parsisiųsti
Biochemija (12)
Biochemija (12)
  • Konspektai »
  • Chemijos konspektas

Žmogaus organizmo biocheminė sudėtis. Polimerai. Monomerai. Ląstelių ir subląstelių struktūrų cheminė sudėtis....

2 atsiliepimų
Parsisiųsti
Biochemija (16)
Biochemija (16)
  • Konspektai »
  • Chemijos konspektas

Bendra angliavandenių charakteristika, savybės. Glikolizė. Glikoneogenezė. Glikogenezė. Angliavandenių apykaitos reg...

1 atsiliepimų
Parsisiųsti