Maistas užima itin reikšmingą vietą mūsų gyvenime. Nuo jo priklauso ne tik sotumo jausmas ir pasitenkinimo lygis, tačiau ir brangiausias mūsų turtas – sveikata.
Galima - ir reikia - suabejoti genetiškai modifikuoto maisto būtinumu ir realiai įvertinti keliamą riziką. Nes ant svarstyklių lėkštelės padėta pernelyg daug: mūsų maisto natūralumas ir saugumas, darni ekologinė pusiausvyra bei socialinė pasaulio padėtis.
Apie genetiškai modifikuotus produktus tikriausiai esame girdėję kiekvienas, tačiau paprašyti bent dalį jų išvardyti, vargu ar kuris sugebėtume tai padaryti. Be to, ne visada žinome ir kokį maistą – natūralų ar genetiškai modifikuotą – perkame parduotuvėje, ne visi žinome, kaip jį atskirti nuo mums įprasto tradicinio maisto, kaip jis yra ženklinamas.
Šią temą pasirinkau, kadangi šiais laikais, gana sunku išlaikyti sveikatą, tuo labiau kai žmogus nežino kokios kokybės produktus jis vartoja. Mano nuomone, kiekvienas genetiškai modifikuotą maistą vartojantis žmogus turi būti informuotas apie galimas neigiamas pasekmes.
Šiandien dar nėra ilgalaikių genetiškai modifikuoto maisto tyrimų, kurių rezultatai leistų tinkamai įvertinti šio maisto poveikį žmogaus sveikatai. Genetiškai modifikuotas maistas atsirado maždaug prieš porą dešimtmečių. Šiandien genetiškai modifikuoti augalai auginami visame pasaulyje. Kokias pasekmes tai gali sukelti, dar negalime pasakyti. Yra nuomonių, kad genetiškai modifikuoti maisto produktai gali sukelti alerginių reakcijų. Pastebėta, kad tam tikrą Braziliškojo riešuto geną įterpus į soją, jos sudėtyje atsirado daugiau baltymų, tačiau žmonės, alergiški riešutams, tapo alergiški ir šioms sojoms. Alergiškiems žmonėms gali kilti problemų, renkantis maistą, nes išoriškai genetiškai modifikuotas maistas nuo įprasto visai nesiskiria. Skoniu genetiškai modifikuotas maistas taip pat nesiskiria nuo įprasto. Vienintelis būdas vartotojui atskirti šiuos produktus galėtų būti etiketės informacija, nurodanti, kad maistas pagamintas iš genetiškai modifikuotų žaliavų. Mokslininkai, tyrinėjantys genetiškai modifikuotus augalus, nurodo, kad genetiškai modifikuotų augalų žiedadulkės gali susikryžminti su natūraliais augalais ir gali atsirasti naujų, mums neįprastų augalų rūšių.
Gyvūnai taip pat gali būti genetiškai modifikuoti. Iš genetiškai modifikuotų gyvūnų, pavyzdžiui karvių, gausime pieno, kuris skirsis nuo...
Šį darbą sudaro 3818 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!