Pristatymai

Kiauliena

10   (2 atsiliepimai)
Kiauliena 1 puslapis
Kiauliena 2 puslapis
Kiauliena 3 puslapis
Kiauliena 4 puslapis
Kiauliena 5 puslapis
Kiauliena 6 puslapis
Kiauliena 7 puslapis
Kiauliena 8 puslapis
Kiauliena 9 puslapis
Kiauliena 10 puslapis
Kiauliena 11 puslapis
Kiauliena 12 puslapis
Kiauliena 13 puslapis
Kiauliena 14 puslapis
Kiauliena 15 puslapis
Kiauliena 16 puslapis
Kiauliena 17 puslapis
Kiauliena 18 puslapis
Kiauliena 19 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

• Pagal gamybos apimtį ir vartojimo lygį kiauliena užima antrą vietą Lietuvoje gaunamos skerdenos struktūroje. Lyginant su kitais skerdimui skirtais gyvuliais, kiaulės yra geriausios mėsos ir riebalų žaliavos tiekėjos, kadangi jos yra vislios, greitai bręsta ir gaunama didelė jų skerdenos išeiga. Pagal gaunamą produkcija visos kiaulių veislės skirstomos į tris kryptis: riebias, mėsinias ir mėsinias riebias (universalias).
• 1 – nugarinė
• 2 – kumpis
• 3 – mentė
• 4 - šoninė
• 5 - paslėpsnis
• 6 – karka
• 7 – kulninė
• 8 – kaklinė
Kiaulienos su oda skirstymas pagal kategorijas
Kiaulienos skirstymas į raumeningumo klases
• Raumeningumo klasės nustatymas – tai objektyviausias kiaulių skerdenos įvertinimas ar atsiskaitymo už jas būdas. Tam tikslui naudojama skerdenos raumenų zondavimo kompiuterinė – ultragarso įranga ( raumenų matuoklis Ultra FOM – 100 arba analogiškas kito tipo matuoklis )
Pagal raumeningumą kiaulių negalima vertinti:
• Skerdenų su pataloginiais pakitimais
• Skerdenų su atviru klubų lūžiu arba dėl jo atsiradusiomis kraujosruvomis raumenyse
• Jei skerdena netaisyklingai perpjauta išilgai pusiau
MĖSOS KOKYBĖS RODIKLIAI
• JUSLINIS RODIKLIAI
• MAISTINIAI( MAISTINĖS VERTĖS RODIKLIAI )
• SANITARINIAI RODIKLIAI
• TECHNOLOGINIAI RODIKLIAI
JUSLINIS RODIKLIAI:
• Išvaizda( riebi, liesa, užteršta, gerai arba blogai apdorota), nukraijevimo laipsnis(geras arba blogas nukraujinimas), struktūra( marmuriškumas, riebalinio audinio pasiskirstymas mėsoje), spalva, skonis,(po kulinainio apdorojimo), kvapas, konsistencija(teigiami rodikliain – minkštumas, sultingumas, švelnumas, neigiami – kietumas, šiurkštumas, sausumas)
MAISTINIAI( MAISTINĖS VERTĖS RODIKLIAI )
• Baltymų (išskyrus jungiamojo audinio baltymus ), riebalų, angliavandenių, makro ir mikro
SANITARINIAI RODIKLIAI
• Nekenksmingumas(užkrečiamų ligų bei toksinių medž. Atžvilgiu), nenūtaralių medžiagų (sunkiųjų metalų, radionulidų, pesticidų, nitritų) kiekis.
TECHNOLOGINIAI RODIKLIAI
• Drėgmės imlumas, rišlumas, mėsos pH, jungiamojo, riebalinio audinio santykis skerdenoje, subrendimo lygis
VEIKSNIAI TURINTYS ĮTAKOS MĖSOS BEI PRODUKCIJOS KOKYBEI
• Priešskerdiminiai veiksniai:gyvulio rūšis, veislės amžius, lytis, šėrimas, įmitimas, sveikatos būklė, laikymo technologija, transportavimo sąlygos, priešskerdiminis gyvulių laikymas
• Poskerdiminiai veiksniai: apsvaiginimo būdas, nukraujevimo laipsnis, odos nulupimo kokybė, subrendimas, mėsos gedimas, riebalų hidrolizė ir oksidazija, mėsos jusliniai pakitimai.
• Technologiniai veiksniai: mėsos sūdymas, maišymas, smulkinimas, apkepinimas, virimas, sterilizavimas, rūkimas, džiovinimas, šaldymas, riebalų lydymas.
•...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 730 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Lygis
Universitetinis
Failo tipas
Skaidrės (.ppt)
Apimtis
19 psl., (730 ž.)
Darbo duomenys
  • Pramonės ir gamybos pristatymas
  • 19 psl., (730 ž.)
  • Skaidrės 589 KB
  • Lygis: Universitetinis
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį pristatymą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt