Konspektai

Produktų panaudojimas patiekalams

10   (1 atsiliepimai)
Produktų panaudojimas patiekalams 1 puslapis
Produktų panaudojimas patiekalams 2 puslapis
Produktų panaudojimas patiekalams 3 puslapis
Produktų panaudojimas patiekalams 4 puslapis
Produktų panaudojimas patiekalams 5 puslapis
Produktų panaudojimas patiekalams 6 puslapis
Produktų panaudojimas patiekalams 7 puslapis
Produktų panaudojimas patiekalams 8 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Daržovės laikomos 1-2o temp., santykinė oro drėgmė – 80-85%. Gumbavaisiai, kukurūzai, moliūgai, šakniavaisinės, salotinės, kopūstinės, svogūninės, pomidorinės daržovės laikomos +10 oC temp., santykinai oro drėgnumas 75%.
Gumbavaisiai: bulvės, bulvinės saulėgrąžos (balt-2%, rieb-0.1%, angl-19.7%, H2O-75%, Vit.: A,B,PP,C,D,H,E; Min.m.: Na,K,Ca,Mg,P,Fe).
Moliūginės: agurkai, aguročiai, cukinijos, moliūgai, patisonai, arbūzai, melionai (balt-0,7%, rieb-0.1%, angl-5%, H2O-94%, Vit.: A,B,PP,C; Min.m.: Na,K,Ca,Mg,P,Fe,F).
Šakniavaisinės: burokėliai, gelteklės, morkos, pastarnokai, salierai, ridikėliai, ropės, daikonai (balt-1,7%, rieb-0%, angl-10%, H2O-86%, Vit.: A,B,PP,C; Min.m.: Na,K,Ca,Mg,P,Fe).
Salotinės špinatinės: mangoldai, krapai, pipirinės, įvairios salotos, sikorijos, špinatai, savojos salotos, kaliaropės (balt-1,5%, rieb-0%, angl-2,2%, H2O-92%, Vit.: A,B,PP,C; Min.m.: Na,K,Ca,Mg,P,Fe).
Ankštinės: pupelės, pupos, žirniai, sojos, lęšiai (balt-3,5%, rieb-0,1%, angl-5%, H2O-85%, Vit.: A,B,PP,C,E; Min.m.: Na,K,Ca,Mg,P,Fe).
Desertinės ir prieskoninės: rabarbarai, rūgštynės, šparagai, krienai, artišokai, smidrai, krapai, pelerūnai, čiobreliai (balt-2,5%, rieb-0%, angl-17%, H2O-77%, Vit.: A,B,PP,C).
Salotos ir mišrainės gali būti tiekiamos kaip šaltieji patiekalai ar užkadžiai (14 oC temp.). Taip pat kaip garnyras prie karštūjų patiekalų.
Salotos: gaminamos iš šviežių daržovių ir vaisių (ridikėlių, šviežių agurkų ir pomidorų, sezoninės salotos, vitemininės, įvairių salotų lapelių ir kt.)
Mišrainės: gaminamos iš viertų, koncervuotų vaisių ir daržovių, su mėsos, žuvies, grybų ir kt. priedais (burokėliais, ankštinėm daržovėm, makaronais, kruopom, bestuburiais, jūros gėrybė, ir kt.)
Įdarytos daržovės: įdaromos daržovės ir vaisiai dažniausiai būna pomidorai, avokados, agurkai, cukinijos, paprikos, obuoliai, artišokai, kriaušės ir kt. Įdaras iš mėsos, žuvies, grybų, sūrio su kiaušiniais ir kt.
Garnyrai: virti troškinti, kepti, marinuoti irk t. Šviežių daržovių ir vaisių paruošti garnyrai tiekiami prie šaltųjų ir karštųjų patiekalų, taip pat kaip atskiri paitekalai su padažais.
Karštieji daržovių patiekalai
Jie tiekiami 75-80 oC.
Virti. Virtos daržovės, bulvių košė, virtos bulvės, virtos ankštinės daržovės, virti kopūstai su padažais.
Šutinti. Šutintos daržovės vartojamos kaip garnyras prie karštųjų patiekalų.
Troškinti. Įvairūs troškiniai tinka kaip atskiras patiekalas ar garnyras prie karštųjų patiekalų.
Kepti. Keptos bulvės, daržovių maltiniai, daržovių sklindžiai, bulvių kroketai, rageliai su įdarais ir be jų, su įvairiais padažais.
Apkepti. Daržovių balandėliai, padažuose apkeptos daržovės, įdarytos daržovės, daržovių pyragėliai, apkepai, pudingai.
Nacionaliniai. Tarkuotų ir virtų...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 3125 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Lygis
Universitetinis
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
8 psl., (3125 ž.)
Darbo duomenys
  • Kulinarijos konspektas
  • 8 psl., (3125 ž.)
  • Word failas 81 KB
  • Lygis: Universitetinis
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį konspektą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt