Daržovės laikomos 1-2o temp., santykinė oro drėgmė – 80-85%. Gumbavaisiai, kukurūzai, moliūgai, šakniavaisinės, salotinės, kopūstinės, svogūninės, pomidorinės daržovės laikomos +10 oC temp., santykinai oro drėgnumas 75%.
Gumbavaisiai: bulvės, bulvinės saulėgrąžos (balt-2%, rieb-0.1%, angl-19.7%, H2O-75%, Vit.: A,B,PP,C,D,H,E; Min.m.: Na,K,Ca,Mg,P,Fe).
Moliūginės: agurkai, aguročiai, cukinijos, moliūgai, patisonai, arbūzai, melionai (balt-0,7%, rieb-0.1%, angl-5%, H2O-94%, Vit.: A,B,PP,C; Min.m.: Na,K,Ca,Mg,P,Fe,F).
Šakniavaisinės: burokėliai, gelteklės, morkos, pastarnokai, salierai, ridikėliai, ropės, daikonai (balt-1,7%, rieb-0%, angl-10%, H2O-86%, Vit.: A,B,PP,C; Min.m.: Na,K,Ca,Mg,P,Fe).
Salotinės špinatinės: mangoldai, krapai, pipirinės, įvairios salotos, sikorijos, špinatai, savojos salotos, kaliaropės (balt-1,5%, rieb-0%, angl-2,2%, H2O-92%, Vit.: A,B,PP,C; Min.m.: Na,K,Ca,Mg,P,Fe).
Ankštinės: pupelės, pupos, žirniai, sojos, lęšiai (balt-3,5%, rieb-0,1%, angl-5%, H2O-85%, Vit.: A,B,PP,C,E; Min.m.: Na,K,Ca,Mg,P,Fe).
Desertinės ir prieskoninės: rabarbarai, rūgštynės, šparagai, krienai, artišokai, smidrai, krapai, pelerūnai, čiobreliai (balt-2,5%, rieb-0%, angl-17%, H2O-77%, Vit.: A,B,PP,C).
Salotos ir mišrainės gali būti tiekiamos kaip šaltieji patiekalai ar užkadžiai (14 oC temp.). Taip pat kaip garnyras prie karštūjų patiekalų.
Salotos: gaminamos iš šviežių daržovių ir vaisių (ridikėlių, šviežių agurkų ir pomidorų, sezoninės salotos, vitemininės, įvairių salotų lapelių ir kt.)
Mišrainės: gaminamos iš viertų, koncervuotų vaisių ir daržovių, su mėsos, žuvies, grybų ir kt. priedais (burokėliais, ankštinėm daržovėm, makaronais, kruopom, bestuburiais, jūros gėrybė, ir kt.)
Įdarytos daržovės: įdaromos daržovės ir vaisiai dažniausiai būna pomidorai, avokados, agurkai, cukinijos, paprikos, obuoliai, artišokai, kriaušės ir kt. Įdaras iš mėsos, žuvies, grybų, sūrio su kiaušiniais ir kt.
Garnyrai: virti troškinti, kepti, marinuoti irk t. Šviežių daržovių ir vaisių paruošti garnyrai tiekiami prie šaltųjų ir karštųjų patiekalų, taip pat kaip atskiri paitekalai su padažais.
Karštieji daržovių patiekalai
Jie tiekiami 75-80 oC.
Virti. Virtos daržovės, bulvių košė, virtos bulvės, virtos ankštinės daržovės, virti kopūstai su padažais.
Šutinti. Šutintos daržovės vartojamos kaip garnyras prie karštųjų patiekalų.
Troškinti. Įvairūs troškiniai tinka kaip atskiras patiekalas ar garnyras prie karštųjų patiekalų.
Kepti. Keptos bulvės, daržovių maltiniai, daržovių sklindžiai, bulvių kroketai, rageliai su įdarais ir be jų, su įvairiais padažais.
Apkepti. Daržovių balandėliai, padažuose apkeptos daržovės, įdarytos daržovės, daržovių pyragėliai, apkepai, pudingai.
Nacionaliniai. Tarkuotų ir virtų...
Šį darbą sudaro 3125 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!