Referatai

Žuvies apdorojimas, cheminė sudėtis, maistinė vertė ir kokybė

9.2   (2 atsiliepimai)
Žuvies apdorojimas, cheminė sudėtis, maistinė vertė ir kokybė 1 puslapis
Žuvies apdorojimas, cheminė sudėtis, maistinė vertė ir kokybė 2 puslapis
Žuvies apdorojimas, cheminė sudėtis, maistinė vertė ir kokybė 3 puslapis
Žuvies apdorojimas, cheminė sudėtis, maistinė vertė ir kokybė 4 puslapis
Žuvies apdorojimas, cheminė sudėtis, maistinė vertė ir kokybė 5 puslapis
Žuvies apdorojimas, cheminė sudėtis, maistinė vertė ir kokybė 6 puslapis
Žuvies apdorojimas, cheminė sudėtis, maistinė vertė ir kokybė 7 puslapis
Žuvies apdorojimas, cheminė sudėtis, maistinė vertė ir kokybė 8 puslapis
Žuvies apdorojimas, cheminė sudėtis, maistinė vertė ir kokybė 9 puslapis
Žuvies apdorojimas, cheminė sudėtis, maistinė vertė ir kokybė 10 puslapis
Žuvies apdorojimas, cheminė sudėtis, maistinė vertė ir kokybė 11 puslapis
Žuvies apdorojimas, cheminė sudėtis, maistinė vertė ir kokybė 12 puslapis
Žuvies apdorojimas, cheminė sudėtis, maistinė vertė ir kokybė 13 puslapis
Žuvies apdorojimas, cheminė sudėtis, maistinė vertė ir kokybė 14 puslapis
Žuvies apdorojimas, cheminė sudėtis, maistinė vertė ir kokybė 15 puslapis
Žuvies apdorojimas, cheminė sudėtis, maistinė vertė ir kokybė 16 puslapis
Žuvies apdorojimas, cheminė sudėtis, maistinė vertė ir kokybė 17 puslapis
Žuvies apdorojimas, cheminė sudėtis, maistinė vertė ir kokybė 18 puslapis
Žuvies apdorojimas, cheminė sudėtis, maistinė vertė ir kokybė 19 puslapis
Žuvies apdorojimas, cheminė sudėtis, maistinė vertė ir kokybė 20 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Žuvys – tai svarbus baltymų šaltinis, kurį žmogaus organizmas žymiai lengviau įsisavina, negu naminių gyvulių mėsą. Baltymai žuvyje sudaro apie 13–23 %. Reikėtų pabrėžti, kad ir mineralinėmis medžiagomis bei vitaminais žuvys lenkia mėsą.
Riebalų kiekis žuvyse svyruoja nuo 0,2 iki 33 %. Riebių žuvų grupei priklauso jūros ešerys, sardinė, silkė, lašiša ir kt. Šie riebalai yra didelės biologinės vertės, nes jų sudėtyje yra polinesočiųjų riebiųjų rūgščių, kurios yra labai vertingos mūsų organizmui.
Žuvyse gausu vitaminų A ir D, C, PP ir E, B grupės vitaminų.
Žuvies patiekalai – tai makro- ir mikro- elementų šaltinis. Žuvyje yra optimalus kalio ir fosforo kiekis. Jūrinių žuvų sudėtyje yra daugiau jodo junginių, bromo; gėlųjų vandenų – aliuminio, geležies.
Žuvies audiniai po terminio apdorojimo lieka švelnūs ir minkšti, todėl juos lengvai įsisavina virškinamojo trakto fermentai.
Pagal technologinę klasifikaciją žuvys skirstomos į šviežias, atšaldytas, užšaldytas, sūdytas, marinuotas, džiovintas ir rūkytas.
Išanalizuoti ir apibūdinti žuvies apdorojimą, cheminę sudėtį, maistinę vertę ir kokybę.
1. Mokslinės – techninės literatūros analizė.
2. Pateikti cheminę sudėtį ir maistinę vertę.
3. Ištirti asortimentą.
4. Pateikti rinkos tyrimą.
ŽUVIES CHEMINĖ SUDĖTIS IR MAISTINĖ VERTĖ
Žuvyje yra daug vertingų maistinių medžiagų, tačiau jos sudėtis gerokai skirtinga, ir priklauso nuo žuvies pavidalo, sugavimo vietos, vandens pašarinių savybių, sugavimo laiko, žuvies amžiaus.
Žuvyje yra:
• Baltymų – 14-20%. Baltymai pilnaverčiai, gerai įsisavinami.
• Riebalų – 0,5-35%. Riebaluose daug nesočių riebalinių rūgščių, todėl jie skysti, juos gerai įsisavina žmogaus organizmas. Tačiau jie lengvai oksiduojasi ore ir genda. Sąlyginai pagal riebalų kiekį žuvys skirstomos į liesas – iki 1% riebalų, vidutinio riebumo – nuo 1% iki 8% ir riebias – 8% ir didesnio riebumo. Riebalai kaupiasi įvairiose žuvies kūno vietose: menkinių žuvų – kepenyse, lašišų – pilvo srityje, silkių – po oda, eršketų – tarp raumeninių audinių.
• Angliavandenių mažai – iki 1%. Tai glikogenas. Esminės reikšmės maistinei vertei neturi.
• Mineralinių medžiagų – 0,2-2%. Tai: kalcis, fosforas, geležis, jodas, siera, kalis ir kt. Pažymėtina,...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 4036 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • ĮVADAS 3
  • ŽUVIES CHEMINĖ SUDĖTIS IR MAISTINĖ VERTĖ 4
  • ŽUVIES KŪNO SANDARA 6
  • ŽUVŲ KLASIFIKAVIMAS 7
  • ŠVIEŽIOS ŽUVIES KOKYBĖS RODIKLIAI 7
  • ATŠALDYTOS ŽUVYS 8
  • SUŠALDYTOS ŽUVYS 9
  • SŪDYTOS ŽUVYS 11
  • RŪKYTOS ŽUVYS 14
  • VYTINTOS ŽUVYS 17
  • DŽIOVINTOS ŽUVYS 18
  • ĮDOMU IR NAUDINGA 19
  • RINKOS TIRIAMASIS DARBAS 20
  • IŠVADOS 21
  • INFORMACINIAI ŠALTINIAI 22

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Lygis
Universitetinis
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
22 psl., (4036 ž.)
Darbo duomenys
  • Pramonės ir gamybos referatas
  • 22 psl., (4036 ž.)
  • Word failas 213 KB
  • Lygis: Universitetinis
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt