Referatai

Kiaušinių maistinė vertė. Jų vartojimas iš užkrėstų ūkių

9.0   (3 atsiliepimai)
Kiaušinių maistinė vertė. Jų vartojimas iš užkrėstų ūkių 1 puslapis
Kiaušinių maistinė vertė. Jų vartojimas iš užkrėstų ūkių 2 puslapis
Kiaušinių maistinė vertė. Jų vartojimas iš užkrėstų ūkių 3 puslapis
Kiaušinių maistinė vertė. Jų vartojimas iš užkrėstų ūkių 4 puslapis
Kiaušinių maistinė vertė. Jų vartojimas iš užkrėstų ūkių 5 puslapis
Kiaušinių maistinė vertė. Jų vartojimas iš užkrėstų ūkių 6 puslapis
Kiaušinių maistinė vertė. Jų vartojimas iš užkrėstų ūkių 7 puslapis
Kiaušinių maistinė vertė. Jų vartojimas iš užkrėstų ūkių 8 puslapis
Kiaušinių maistinė vertė. Jų vartojimas iš užkrėstų ūkių 9 puslapis
Kiaušinių maistinė vertė. Jų vartojimas iš užkrėstų ūkių 10 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Kiaušiniai - vertingas produktas ant mūsų stalo. Kokybiškas vištos kiaušinis yra kaloringas dietinis produktas. Vieno vištos kiaušinio maistinė vertė prilygsta 40 g mėsos arba 200 g pieno. Cheminė kiaušinio sudėtis yra nevienoda ir priklauso nuo vištos veislės, lesalo, laikymo būdo ir metų laiko (šviesos trukmės turi įtakos). Kiaušinyje yra daug lengvai virškinamų visaverčių, turinčių visų nepakeičiamųjų aminorūgščių, baltymų. Kiaušinio baltymai labai vertingi. Baltymo tarptautiniu etalonu laikomas kiaušinio baltymas. Kiaušinyje labai gerai subalansuotos visos nepakeičiamos aminorūgštys. Minkštai virti kiaušiniai organizmo įsisavinami geriau, negu žali. Kiaušinio baltyme yra fermentų, slopinančių virškinimo fermentų veiklą, todėl, vartojant maistui žalią kiaušinio baltymą, dalis jo neįsisavinama.
Kiaušinyje yra daug lengvai virškinamų pilnaverčių, turinčių visas nepakeičiamąsias aminorūgštis, baltymų. Baltime gausu baltymų, mineralinių medžiagų (Na, Ca, Fe, P, Cl, S, Hg, Cu ir kt.), B grupės vitaminų. Minkštai virti kiaušiniai organizmo įsisavinami geriau negu žali. Kiaušinio baltyme yra fermentų, slopinančių virškinimo fermentų veiklą, todėl vartojant maistui žalią kiaušinio baltymą, dalis jo neįsisavinama. Be to, žaliuose kiaušiniuose yra baltymo avidino, kuris su biotinu (vitaminu H) sudaro neaktyvų kompleksą biotiną – avidiną, todėl pasireiškia avitaminozė.
Biologiškai pilnaverčiai trynio riebalai turi daug nepakeičiamųjų riebiųjų rūgščių, emulguoti labai smulkiais lašeliais, todėl jų skonis geras ir juos organizmas gerai įsisavina. Be to, juose yra daug riebaluose tirpstančių vitaminų.
Vienintelė nepageidaujama kiaušinio savybė ta, kad jame gana daug cholesterolio, kurio didesnis kiekis nepageidautinas žmogaus racione. Nors, kita vertus, kiaušinyje yra daug aminorūgšties cholino, kuris kliudo cholesterinui kauptis kraujagyslių sienelėse.
Kiaušiniai dažnai vartojami ruošiant įvairius kulinarijos ir konditerijos gaminius. Be to, jie vartojami medicinoje ir veterinarijoje (mitybinėms terpėms bei farmaciniams preparatams gaminti), kosmetikoje (kremams ir tepalams gaminti), poligrafijoje, dailėje ir kt.
Kiaušinyje yra visų maisto medžiagų, kurių reikia žmogaus organizmui (1 lentelė).
1 lentelė. Naminių paukščių kiaušinių cheminė sudėtis %
Paukščiai
Vanduo
Baltymai
Riebalai
Angliavan - deniai
Mineralinės medžiagos
Energinė vertė
100 g kJ
Vištos
74,00
12,70
11,50
0,70
1,07
667,0
Antys
70,84
12,77
15,04
0,30
1,08
772,5
Žąsys
70,40
13,90
13,30
1,30
1,10
753,6
Kalakutai
73,10
13,10
11,80
1,20
0,80
692,4
Putpelės
73,20
13,20
12,20
0,30
0,90
709,0
Perlinės vištos
74,60
11,10
11,20
1,10
Dauguma kiaušinio baltymo baltymų yra pilnaverčiai. Tai ovoalbumas (69,7%), konalbuminas (9,5%), ovoglobulinas (6,7%) ir baktericidinėmis...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 1949 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • Įvadas.3
  • Kiaušinio maistinė vertė..4
  • Kiaušinio cheminė sudėtis..5
  • Vištų kaiušinių skirstymas į klases.6
  • Reikalavimai kiaušiniams7
  • Ženklinimas8
  • Infekcinėmis ligomis sergančių paukščių kiaušinių vartojimas..8
  • Išvados10

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Šaltiniai
✅ Šaltiniai yra
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
10 psl., (1949 ž.)
Darbo duomenys
  • Žemių ūkio referatas
  • 10 psl., (1949 ž.)
  • Word failas 126 KB
  • ✅ Yra šaltiniai
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt