Studijų knygelės Nr.
ĮVADAS
Kokybės problema yra viena iš sudėtingiausių šiuolaikinių problemų. Šios problemos sudėtingumas slypi daugelyje aspektų, kurių kiekvienas apibūdinamas savais tinklais ir reikalauja savarankiškų tyrimų.
Savalaikis ir sėkmingas produkcijos kokybės gerinimo problemos sprendimas turi pirmaeilę ir lemiamą reikšmę ekonominio, socialinio ir mokslinio-techninio progreso spartinimui.
Paskutiniaisiais dešimtmečiais kokybės problema labai paaštrėjo. Tai asitiko dėl objektyvių priežasčių. Visų pirma, mokslinio-techninio progreso tempai sudarė sąlygas visiškai naujiems pramonės gaminiams, sudėtingos konstrukcijos, sunkiai valdomoms techninėms sistemoms atsirasti.
Kokybės gerinimo darbe dalyvauja šimtai, tūkstančiai specialistų, milijonai darbuotojų, platus ratas mokslininkų, todėl labai svarbu turėti supratimą apie įvairias kokybės gerinimo problemas, būdus bei produkcijos kokybės valdymą.
Darbo tikslas – aprašyti maisto produktų saugos valdymo ypatumus.
Darbo uždaviniai:
1. Aptarti, kaip apibūdinamas produktas kokybės komunikacijoje.
2. Aprašyti maisto technologijos ypatumus.
3. Paanalizuoti produkcijos kokybę ir jos vertinimą.
4. Aptarti naujus reikalavimus produkcijos kokybei.
5. Išanalizuoti kokybės sąvoką ir ją kuriančių veiksnių visumą.
6. Supažindinti su Lietuvos maisto kokybės ir saugos tinklo projektu.
1. MAISTO TECHNOLOGIJA
Maisto technologija remiasi maisto produkcijos, maisto gaminių perdirbimo ir pristatymo technologiniais aspektais.
Maisto technologija apima daug chemijos technologijų principų, taikomų maisto medžiagoms. Augalų ir gyvūnų genetinė technologija paprastai nėra maisto technologo darbas.
Ši veikla apima daug sričių, įtraukiant daug skirtingų disciplinų. Tarp jų svarbiausios šios veiklos sritys:
• Naujų maisto produktų gamyba.
• Mechanizmų ir procesų maisto gamybai projektavimas, tokių kaip homogenizavimas, maisto priedai, skonio suteikimas (kvapai), dažai, pasterizavimas, fermentavimas.
• Maisto produkcijos biotechnologiniai procesai.
• Maisto įpakavimui skirtų medžiagų pasirinkimas ir dizainas.
• Maisto produkcijos laikymo sąlygos.
• Maisto produkcijos kokybės valdymas.
• Maisto saugumo rodikliai, naudojami maisto gamybos.
• Projektai ir procesai mikrobiologiniams ir cheminiams maisto bandymams.
Maisto technologija yra tiesiogiai ar netiesiogiai susieta su kitais maisto gamybos aspektais, tokiais kaip:
• Maitinimas.
• Žemės ūkio mokslai.
• Žvejyba.
• Gyvulininkystė.
• Augalų auginimas.
• Žemės ūkio mechanizmai.
Nežiūrint to, kad maisto kokybę bei saugumą būtina kontroliuoti ir valdyti, tai yra sunkiai reguliuojama veikla [3].
Kokybės valdymas.
Kalbant apie technologijas ir gamybą, galima teigti, kad kokybės valdymas ir kokybės technologija yra įtrauktos į...
Šį darbą sudaro 4929 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!