Referatai

Maisto produktų saugumo valdymas

9.6   (3 atsiliepimai)
Maisto produktų saugumo valdymas 1 puslapis
Maisto produktų saugumo valdymas 2 puslapis
Maisto produktų saugumo valdymas 3 puslapis
Maisto produktų saugumo valdymas 4 puslapis
Maisto produktų saugumo valdymas 5 puslapis
Maisto produktų saugumo valdymas 6 puslapis
Maisto produktų saugumo valdymas 7 puslapis
Maisto produktų saugumo valdymas 8 puslapis
Maisto produktų saugumo valdymas 9 puslapis
Maisto produktų saugumo valdymas 10 puslapis
Maisto produktų saugumo valdymas 11 puslapis
Maisto produktų saugumo valdymas 12 puslapis
Maisto produktų saugumo valdymas 13 puslapis
Maisto produktų saugumo valdymas 14 puslapis
Maisto produktų saugumo valdymas 15 puslapis
Maisto produktų saugumo valdymas 16 puslapis
Maisto produktų saugumo valdymas 17 puslapis
Maisto produktų saugumo valdymas 18 puslapis
Maisto produktų saugumo valdymas 19 puslapis
Maisto produktų saugumo valdymas 20 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Studijų knygelės Nr.
ĮVADAS
Kokybės problema yra viena iš sudėtingiausių šiuolaikinių problemų. Šios problemos sudėtingumas slypi daugelyje aspektų, kurių kiekvienas apibūdinamas savais tinklais ir reikalauja savarankiškų tyrimų.
Savalaikis ir sėkmingas produkcijos kokybės gerinimo problemos sprendimas turi pirmaeilę ir lemiamą reikšmę ekonominio, socialinio ir mokslinio-techninio progreso spartinimui.
Paskutiniaisiais dešimtmečiais kokybės problema labai paaštrėjo. Tai asitiko dėl objektyvių priežasčių. Visų pirma, mokslinio-techninio progreso tempai sudarė sąlygas visiškai naujiems pramonės gaminiams, sudėtingos konstrukcijos, sunkiai valdomoms techninėms sistemoms atsirasti.
Kokybės gerinimo darbe dalyvauja šimtai, tūkstančiai specialistų, milijonai darbuotojų, platus ratas mokslininkų, todėl labai svarbu turėti supratimą apie įvairias kokybės gerinimo problemas, būdus bei produkcijos kokybės valdymą.
Darbo tikslas – aprašyti maisto produktų saugos valdymo ypatumus.
Darbo uždaviniai:
1. Aptarti, kaip apibūdinamas produktas kokybės komunikacijoje.
2. Aprašyti maisto technologijos ypatumus.
3. Paanalizuoti produkcijos kokybę ir jos vertinimą.
4. Aptarti naujus reikalavimus produkcijos kokybei.
5. Išanalizuoti kokybės sąvoką ir ją kuriančių veiksnių visumą.
6. Supažindinti su Lietuvos maisto kokybės ir saugos tinklo projektu.
1. MAISTO TECHNOLOGIJA
Maisto technologija remiasi maisto produkcijos, maisto gaminių perdirbimo ir pristatymo technologiniais aspektais.
Maisto technologija apima daug chemijos technologijų principų, taikomų maisto medžiagoms. Augalų ir gyvūnų genetinė technologija paprastai nėra maisto technologo darbas.
Ši veikla apima daug sričių, įtraukiant daug skirtingų disciplinų. Tarp jų svarbiausios šios veiklos sritys:
• Naujų maisto produktų gamyba.
• Mechanizmų ir procesų maisto gamybai projektavimas, tokių kaip homogenizavimas, maisto priedai, skonio suteikimas (kvapai), dažai, pasterizavimas, fermentavimas.
• Maisto produkcijos biotechnologiniai procesai.
• Maisto įpakavimui skirtų medžiagų pasirinkimas ir dizainas.
• Maisto produkcijos laikymo sąlygos.
• Maisto produkcijos kokybės valdymas.
• Maisto saugumo rodikliai, naudojami maisto gamybos.
• Projektai ir procesai mikrobiologiniams ir cheminiams maisto bandymams.
Maisto technologija yra tiesiogiai ar netiesiogiai susieta su kitais maisto gamybos aspektais, tokiais kaip:
• Maitinimas.
• Žemės ūkio mokslai.
• Žvejyba.
• Gyvulininkystė.
• Augalų auginimas.
• Žemės ūkio mechanizmai.
Nežiūrint to, kad maisto kokybę bei saugumą būtina kontroliuoti ir valdyti, tai yra sunkiai reguliuojama veikla [3].
Kokybės valdymas.
Kalbant apie technologijas ir gamybą, galima teigti, kad kokybės valdymas ir kokybės technologija yra įtrauktos į...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 4929 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • Įvadas 3
  • 1. Maisto technologija 4
  • 2. Produktas kokybės komunikacijoje 6
  • 3. Produkcijos kokybė ir jos vertinimas 7
  • 4. Nauji reikalavimai produkcijos kokybei 8
  • 5. Kokybė ir ją kuriančių veiksnių visuma 9
  • 6. Lietuvos maisto kokybės ir saugos tinklas 16
  • Išvados 19
  • Literatūros sąrašas 20

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Šaltiniai
✅ Šaltiniai yra
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
20 psl., (4929 ž.)
Darbo duomenys
  • Kokybių vadybos referatas
  • 20 psl., (4929 ž.)
  • Word failas 149 KB
  • Lygis: Universitetinis
  • ✅ Yra šaltiniai
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt