Dėstytoja D. Marcinkevičienė
....................................................
2009
Vilnius
Įvadas
Ne paslaptis, kad be reikiamos įrangos net ir profesionaliausi gamintojai nepasieks geros maisto kokybės. Ir paprastoje keptuvėje galima paruošti puikius patiekalus, bet turėdami įrengimus,cechai pateiks jums kulinarinius šedevrus, ilgai išlaikys juos kokybiškus ir išvaizdžius. Todėl visi cechai ir gamybos įmonės nori turėti tokius prietaisus kurie palengvina darba ir maistą padarytu patrauklesni. Šitame darbe norėčiau Jus supažindindinti su maišytuvu paskirtimi, maišymo proceso svarba, maišytuvų įvairove ir konstrukciniais priežiūros ypatumais. Taip pat su naujovėmis.
Maišymo proceso įvertinimas , maišytuvų paskirtis
Maišytuvai taikomi įvairiuose maisto pramonės srityse: duonos, makaronų, konditerijos, mėsos ir kitose maisto pramonės šakose. Jie naudojami gaminti tešlai, maišyti ir plakti konditerijos masėms, kremui, grietinei, paruošti dešrų mėsai ir pan.
Plastiškieji produktai gaminami šiais būdais:
1. mechaniškai maišant skysčius ir kietąsias medžiagas, gaunamas klampios masės pavidalo mišinys , vadinamas suspensija. Gana tirštos suspensijos, gerai formuojančios ir išlaikančios suteiktą formą, vadinamos pastomis. Joms būdingas plastiškumas ir slinktis veikiant nežymiai šlyties jėgai. Pastų plastiškumą lemia kietosios medžiagos kiekis suspensijoje ir jos dalelių forma, diduma ir polinkis į dalelių aglomeraciją ( susijungimą, sukepimą). Suspensijos vadinamos pseudoplastniu skysčių, kai jos lėtai teka esant mažam slėgiui, o jam didėjant greitis auga iki tam tikros kritinės reikšmės. Diletantiniu skysčiu vadinama tokia pasta arba suspensija, kuri esant nedideliam slėgiui, teka kaip skystis, o slėgiui padidėjus iki tam tikros kritinės reikšmės, jos klampumas ima staiga didėti, ir tekėjimo greitis mažėja.
2. maišant su kietosiomis medžiagomis, kai maišant vyksta fiziniai, biologiniai, cheminiai procesai, pvz., (duonos tešla).
3. tarpusavyje maišant skystus produktus, kurie maišomi tirštėja dėl vykstančių fizinių procesų arba cheminių reakcijų. Pirmu atveju gaunama klampi emulsija, o antru atveju – naujas produktas dėl cheminės reakcijos, nes maišant padidėja skirtumų medžiagų dalelių sąlyčio plotas.
4. pastos gaminamos maišant kietąsias medžiagas ir trumpais laikotarpiais jas pašildant. Tokie gauti produktai vėliau minkomi specialiomis mašinomis.
Plastiškųjų produktų maišymas iš esmės skiriasi nuo biriųjų produktų maišymo. Maišymo įrenginius pagal principinį konstrukcinį...
Šį darbą sudaro 1381 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!