• Tikslas- išanalizuoti mėsos produktų rinką Lietuvoje 2000-2006 m.
• pateikti informaciją apie maisto pramonę Lietuvoje
• Maisto pramonės rinkos- mėsos, situacijos analizės atlikimas
Maisto pramonės įmonių uždaviniai
• Pritaikyti naujas gamybos technologijas;
• Didinti įmonių gamybos apimtis taikant jungimosi strategiją;
• Užtikrinti saugumo ir higienos standartus;
Pagrindinės maisto pramonės šakos
• Pieno pramonė – 27 %;
• Mėsos pramonė – 19 %;
• Gėrimų pramonė – 17 %;
• Duonos ir pyragų pramonė – 7,2 %;
• Cukraus – 3,5 %;
• Konservų – 2 %;
Situacija maisto pramonėje Pranašumai
• Palankus žemės ūkio veiklai klimatas, naudojamos vietinės žaliavos;
• Nebrangi darbo jėga – mažesni gamybos kaštai;
• Gerai išvystyta transporto infrastruktūra ir patogi geografinė padėtis;
Situacija maisto pramonėje Trūkumai
• Pasenusi gamybos technologija ir įranga;
• Maža vietos rinka;
• Didžioji dalis veikiančių firmų yra per mažos efektyviai gamybai;
• Sunkiai gaunami ES sertifikatai;
• Nestabili Rytų rinka;
Mėsos pramonė
• Mėsos pramonės produkcija – tai galvijų, kiaulių skerdiena, paukštiena, rūkyti mėsos gaminiai, mėsos ir kraujo miltai.
• Lietuviški mėsos gaminiai eksportuojami į Latviją, Estiją, Vokietiją, Rusiją, Rumuniją, Olandiją ir į kitas valstybes.
Problemos
• bendras žaliavos trūkumas (daugelis įmonių be vargo galėtų padvigubinti gamybą, jei nestokotų žaliavos);
• 2006 m. skerdyklos dirbs tik 45 proc. pajėgumu
• konkurencija su ES įmonėmis;
• kvalifikuotų darbuotojų trūkumas;
• mėsos supirkėjai iš užsienio tuština Lietuvos rinką.;
Maisto pramonės dalis Lietuvos BVP
Mėsos rūšys
◦ Paukštiena
• Vištiena
• Kalakutiena
• Anties mėsa
• Žasies mėsa
◦ Kiauliena
◦ Jautiena
• Veršiena
◦ Aviena
◦ Laukinių gyvūnų mėsa
• Šerniena
• Stirniena
• Briedžio mėsa
◦ Amfibijų mėsa (varlės)
◦ Roplių mėsa (krokodiliena, gyvatės mėsa)
◦ Sintetinė mėsa
• Sojos mėsa
Mėsos pramonė Europos Sąjungoje
• Mėsos pramonė yra viena svarbiausių ES žemės ūkyje. Keturios pagrindinės mėsos rūšys – jautiena ir veršiena, kiauliena, paukštiena ir aviena/ožiena – sudaro ketvirtadalį visos žemės ūkio produkcijos vertės. Pusė visų ES ūkių verčiasi galvijais.
•
Europos Sąjunga ir pasaulio rinka
• Europos Sąjunga yra pagrindinė mėsos gamintoja pasauliniu mastu. Jos gaminama produkcija sudaro virš 16 % pasaulyje perdirbamos mėsos. Pasaulinėje prekyboje mėsos gaminiams tenka 12.8 % rinkos dalies, kurios 39 %...
Šį darbą sudaro 1255 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!