Referatai

Šaldymo ūkis

9.0   (3 atsiliepimai)
Šaldymo ūkis 1 puslapis
Šaldymo ūkis 2 puslapis
Šaldymo ūkis 3 puslapis
Šaldymo ūkis 4 puslapis
Šaldymo ūkis 5 puslapis
Šaldymo ūkis 6 puslapis
Šaldymo ūkis 7 puslapis
Šaldymo ūkis 8 puslapis
Šaldymo ūkis 9 puslapis
Šaldymo ūkis 10 puslapis
Šaldymo ūkis 11 puslapis
Šaldymo ūkis 12 puslapis
Šaldymo ūkis 13 puslapis
Šaldymo ūkis 14 puslapis
Šaldymo ūkis 15 puslapis
Šaldymo ūkis 16 puslapis
Šaldymo ūkis 17 puslapis
Šaldymo ūkis 18 puslapis
Šaldymo ūkis 19 puslapis
Šaldymo ūkis 20 puslapis
www.nemoku.lt
www.nemoku.lt
Aukščiau pateiktos peržiūros nuotraukos yra sumažintos kokybės. Norėdami matyti visą darbą, spustelkite peržiūrėti darbą.
Ištrauka

Laikant maisto produktus, daugiau ar mažiau keičiasi jų sudėtis ir kokybė. Tam tikrose sąlygose šie pakitimai gali būti tokie dideli, kad produktas visai arba iš dalies suges. Pakitimų greitis ir pobūdis priklauso nuo produktų sudėties, jų savybių, išorinių veiksnių - temperatūros, oro drėgmės, šviesos, taros rūšies - ir mikroorganizmų veikimo. Iš maisto produktų sudėtyje esančių komponentų laikymui didžiausios reikšmės turi drėgmė ir nepatvarios, lengvai oksiduojamos medžiagos.
Didelę reikšmę produktų kokybei turi ne tik jų paruošimo būdai, bet ir transportavimo bei
saugojimo būdai ir sąlygos.
1. Maisto produktų konservavimas šalčiu
Daugelis produktų ir žaliavų - vaisiai, daržovės, grūdai, sėklos yra biologiniai objektai. Dalyvaujant fermentams, juose vyksta panašūs procesai, kaip ir gyvuose organzmuose -kvėpavimas. Kvėpavimas, kris vyksta prieinant orui, vadinamas aerobiniu, o nepatenkant orui, - anaerobiniu. Vykstant aerobiniam kvėpavimui, iš oro gaunamas deguonis oksidacinėms reakcijoms vykdyti ir išsiskiria galutiniai oksidacijos produktai - CŪ2 ir HiO. Šiuo atveju išsiskiria daug šilumos.
Kvėpavimo procesas yra fermentinis, todėl jo intensyvumas pirmiausia priklauso nuo produkto drėgmės ir temperatūros. Esant daugiau drėgmės, labiau išbrinksta ląstelių protoplazmos koloidai, taip pat protoplazmoje esantys patys fermentai, kurie tampa aktyvesni. Iš kitos pusės, esant per mažai drėgmės, substratas pereina į netirpią būklę, ir fermentai negali jo veikti. Tuo būdu, mažinant drėgmę produktuose, galima sulėtinti ir visai nutraukti kvėpavimą- apsaugoti produktą nuo gedimo. Kvėpavimui didelės įtakos turi ir kitas veiksnys - temperatūra.
Vykstant anaerobiniam kvėpavimui, oksidacijos - redukcijos reakcijoms taip pat reikalingas deguonis. Tiktai jis imamas ne iš oro, bet iš paties produkto, pirmiausia iš angliavandenių. Vykstant anaerobiniam kvėpavimui, išsiskiria COi ir daugelis nesuoksiduotų produktų.
Anaerobinis kvėpavimas pagal gaunamas medžiagas, jų kiekį ir išsiskiriančios šilumos kiekį yra tolygus alkoholiniam rūgimui. Anaerobinio kvėpavimo intensyvumas, kaip ir aerobinio, daugiausia priklauso nuo produkto drėgmės ir laikymo temperatūros. Oras turi įtakos ne tik produktų kvėpavimo procesui. Veikiant oro deguoniui riebalų turinčius produktus, prasideda riebalų apkartimo procesai. Produktai įgauna kartų skonį.
Produktai žymiai greičiau genda,...

Daugiau informacijos...

Šį darbą sudaro 7827 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!

Turinys
  • Įvadas.4
  • 1. Maisto produktų konservavimas šalčiu..5
  • 1.1. Konservavimas aukštoje temperatūroje.6
  • 1.2. Konservavimas žemoje temperatūroje6
  • 2. Atšaldymas..7
  • 2.1. Atšaldymo trukmė ir greitis.8
  • 2.2. Šaldomų produktų natūralūs nuostoliai..8
  • 2.3. Maisto produktų atšaldymo technologija.9
  • 3. Maisto produktų užšaldymas11
  • 3.1. Procesai, vykstantys užšaldomuose produktuose..12
  • 3.2. Užšaldytų produktų išskiriama šiluma..12
  • 3.3. Užšaldymo trukmė ir greitis..12
  • 3.4. Užšaldymo būdai ir įrengimai..13
  • 3.5. Šviežias šaldytas maistas.14
  • 3.6. Šviežių uogų šaldymas..15
  • 3.7. Šaldyti ar konservuoti maisto produktai..15
  • 4. Šaldymo kameros, transportavimo įrenginiai. Šaldyklos kaip prekybos įmonių tipas.17
  • 5. Maisto produktų laikymas18
  • 5.1. Leistina produktų laikymo trukmė18
  • 5.2. Įvairių veiksnių įtaka šaldytuvuose laikomų produktų nuodžiūvai19
  • 5.3. Maisto produktų laikymo sąlygos21
  • 5. 4. Laikymo trukmės prailginimo pagalbinės priemonės22
  • 6. Krovinių gabenimo organizavimas. Transportavimo įrenginiai..22
  • 6.1. Transporto priemonių pasirinkimas ir temperatūros sąlygos, kurių turi būti
  • laikomąsi gabenant greitai (labai) šaldytus ir šaldytus maisto produktus.23
  • 6.2. Greitai gendančių krovinių gabenimas23
  • 6.3. Grūdų gabenimas geležinkeliu..24
  • 6. 4. Jūrų transportas25
  • 6. 5. Automobilių transportas25
  • 7. Vėdinimas25
  • Priedai27 Išvados.30
  • Literatūros sąrašas31

★ Klientai rekomenduoja


Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?

Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!

Detali informacija
Darbo tipas
Failo tipas
Word failas (.doc)
Apimtis
28 psl., (7827 ž.)
Darbo duomenys
  • Pramonės ir gamybos referatas
  • 28 psl., (7827 ž.)
  • Word failas 212 KB
www.nemoku.lt Atsisiųsti šį referatą
Privalumai
Pakeitimo garantija Darbo pakeitimo garantija

Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.

Sutaupyk 25% pirkdamas daugiau Gauk 25% nuolaidą

Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.

Greitas aptarnavimas Greitas aptarnavimas

Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!

Atsiliepimai
www.nemoku.lt
Dainius Studentas
Naudojuosi nuo pirmo kurso ir visad randu tai, ko reikia. O ypač smagu, kad įdėjęs darbą gaunu bet kurį nemokamai. Geras puslapis.
www.nemoku.lt
Aurimas Studentas
Puiki svetainė, refleksija pilnai pateisino visus lūkesčius.
www.nemoku.lt
Greta Moksleivė
Pirkau rašto darbą, viskas gerai.
www.nemoku.lt
Skaistė Studentė
Užmačiau šią svetainę kursiokės kompiuteryje. :D Ką galiu pasakyti, iš kitur ir nebesisiunčiu, kai čia yra viskas ko reikia.
Palaukite! Šį darbą galite atsisiųsti visiškai NEMOKAMAI! Įkelkite bet kokį savo turimą mokslo darbą ir už kiekvieną įkeltą darbą būsite apdovanoti - gausite dovanų kodus, skirtus nemokamai parsisiųsti jums reikalingus rašto darbus.
Vilkti dokumentus čia:

.doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .odt