ĮVADAS ..........................................................................................................................................3p.
I. MAISTO PRIEDAI IR JŲ KILMĖ…………………………………………………………..... 4p.
II. MAISTO PRIEDŲ KLASIFIKACIJA...................................................................................4 - 6p.
III.1. MAISTO PRIEDŲ POVEIKIS SVEIKATAI.................................................................. 6 – 8p.
III.2. BANDYMAS, ATLIKTAS AMERIKOJE.............................................................................8p.
IV. NEIGIAMŲ SAVYBIŲ TURINČIŲ IR LIETUVOJE LEISTINŲ MAISTO PRIEDŲ SĄRAŠAS.................................................................................................................................9 – 11p.
V. PASIRINKTO PRODUKTO SUDĖTIES TYRIMAS.......................................................12 – 16p.
IŠVADOS........................................................................................................................................17p.
NAUDOTA LITERATŪRA...........................................................................................................18p.
ĮVADAS
Pastaruoju metu maisto gamybos pramonėje yra naudojami kenksmingi žmogaus sveikatai
maisto priedai. Jais pagardinami įvairūs maisto produktai, nes suteikia gerą kvapą, nuostabų
skonį ir be galo patrauklią išvaizdą žmogaus akiai, o dažniausiai būtent tam mes ir neatsispiriame arba neturime noro atsispirti. Tačiau vertėtų žinoti, kaip šie maisto priedai įtakoja žmogaus sveikatą ir koks jų poveikis jai. Ne visi ,,E” yra palankūs mūsų organizmui, todėl svarbu mokėti juos atpažinti ir vengti. Daugeliui abejones kelia klausimas, ar tikrai pas mus įteisinti maisto priedai nekenkia sveikatai.
Rašydama ši referatą turėjau du tikslus: supažindinti su maisto priedais, jų kenksmingumu ir poveikiu mūsų organizmui bei atlikti tyrimą apie sūriuose esančius maisto priedus, palyginti jų svorio ir kainos santykį.
I. Maisto priedai ir jų kilmė
Maisto priedai - natūralios ar sintetinės cheminės medžiagos, dedamos į maisto produktus, siekiant išlaikyti, sustiprinti, susilpninti tam tikras maisto produkto savybes ar pridėti papildomų skonių, kvapų, išvaizdos. XX a. antroje pusėje vystantis maisto pramonei pradėta naudoti daug naujų, tiek sintetinių, tiek natūralių maisto priedų.
Vienas iš populiariausių maisto priedų yra ,,E”. Kiekvienam tikriausiai įdomu sužinoti, kodėl šis maisto priedas buvo pavadintas ,,E”, o ne kitaip.
,,E” tikslas - pakeisti produkto savybes. Jis padeda produktui ilgiau nesugesti, tapti patrauklesnės išvaizdos, geresnio skonio, kvapo, purumo, tirštumo ir pan. Į maistą dedant ,,E” yra nutolstama nuo natūralių maisto produktų, kuriuos organizmas buvo įpratęs vartoti iš kartos į kartą.
Europoje, kaip ir visame pasaulyje, maisto produktai ženklinami atitinkama tvarka. Eilinis pirkėjas net neįsivaizduoja, kiek reikalavimų reikia išpildyti, norint įpakuoti paprasčiausią saldainį. Vienas iš tų reikalavimų - surašyti produkto sudėtį. Anksčiau visos produkto sudedamosios dalys, tarp jų ir visi maistiniai priedai, etiketėje buvo išvardinami...
Šį darbą sudaro 3248 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Kiti darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!