• Kokybės įvertinimas – sistemingas tyrimas, atliekamas, siekiant nustatyti, kiek objektas gali tenkinti nustatytus reikalavimus.
• - Objektyviuosius.
• Juslinį metodą – vertinama spalva, skonis, konsistencija ir kt; Jusliniam vertinimui naudojama balų sistema. Gaminio standarte nurodoma: požymiai, kuriuos reikia vertinti, kiekvieno kokybės požymio maksimali balų suma, svarbiausio požymio įvertinimo minimali suma, prekės tinkamumas rinkai ir jos gradavimas pagal bendrą įvertinimo balais sumą.
• Matavimų metodą.
• Fizikiniai – mechaniniai; šiuo matavimo būdu nustatomas tankumas, tvirtumas, elastingumas, tąsumas, terminės ir termoizoliacinės savybės ir kt.
• Biologinai; skirstomi į fiziologinius ( maisto įsisavinimas, fermentų sudėtis), mikroorganizmų sudėtis (kiekis, poveikis žmogaus organizmui), užterštumas kenkėjais ( medienos, kailių, grūdų ir kt.)
• Cheminiai; šiuo matavimo metodu nustatomi medžiagų kiekiai (baltymai, riebalai, vitaminai, mineralai, kenksmingų medžiagų kiekiai, poveikis aplinkai);
• Biocheminiai; šiuo metodu nustatomas produktų kvėpavimo intensyvumas;
• Technologiniai; tikrinamos medžiagų technologinės savybės (plieno tinkamumas spyruoklėms, miltų glitimas).
Ypač kruopščiai bandomi naujos, iki šiol negamintos, produkcijos pavyzdžiai. Šiais tikslais gali būti atliekama dar viena bandymų rūšis – bandomoji eksploatacija.
• Skaičiavimų; tai matematiniai skaičiavimai, kurie remiasi matavimo metodų gautais rezultatais;
• Registracinis; tai įvairių atsitikimų, įvykių, nuostolių, susijusių su prekių naudojimu, registravimas, gautų duomenų analizė ir išvados;
• Statistinis; tai statistinių duomenų apie realizuotų prekių įvairias savybes surinkimas ir apibendrinimas;
• Sociologinis; tai potencialių pirkėjų nuomonės surinkimas ir apibendrinimas.
Ekspertai – aukštos kvalifikacijos specialistai, turintys didelę šio darbo patirtį. Prekių ekspertizei atlikti sudaroma komisija iš dviejų grupių:
• Darbo ( organizacinės); jos funkcijos ekspertizės objekto parengimas;
• Ekspertų; jos funkcija – prekių kokybės įvertinimas. Vengiant įvertinimo subjektyvumo į grupes neįtraukiami su konkretaus produkto projektavimu susiję specialistai.
Prekių vidutinis bandinys
• Vidutinio bandinio parinkimo taisykles reglamentuoja gaminio standartas;
• Pagal kokybės patikimumą atranka g.b normali, sustiprinta, susilpninta;
• Prekes imti vidutiniam bandiniui iš įvairių prekės partijos vietų, iš įvairių taros vietų.
Kokybės kontrolė – objekto vieno ir daugiau parametrų matavimas, tyrimas, bandymas ar kalibravimas ir rezultatų palyginimas su tam tikrais reikalavimais, siekiant nustatyti kiekvieno parametro atitiktį.
• Kokybės...
Šį darbą sudaro 889 žodžiai, tikrai rasi tai, ko ieškai!
★ Klientai rekomenduoja
Šį rašto darbą rekomenduoja mūsų klientai. Ką tai reiškia?
Mūsų svetainėje pateikiama dešimtys tūkstančių skirtingų rašto darbų, kuriuos įkėlė daugybė moksleivių ir studentų su skirtingais gabumais. Būtent šis rašto darbas yra patikrintas specialistų ir rekomenduojamas kitų klientų, kurie po atsisiuntimo įvertino šį mokslo darbą teigiamai. Todėl galite būti tikri, kad šis pasirinkimas geriausias!
Norint atsisiųsti šį darbą spausk ☞ Peržiūrėti darbą mygtuką!
Mūsų mokslo darbų bazėje yra daugybė įvairių mokslo darbų, todėl tikrai atrasi sau tinkamą!
Panašūs darbai
Atsisiuntei rašto darbą ir neradai jame reikalingos informacijos? Pakeisime jį kitu nemokamai.
Pirkdamas daugiau nei vieną darbą, nuo sekančių darbų gausi 25% nuolaidą.
Išsirink norimus rašto darbus ir gauk juos akimirksniu po sėkmingo apmokėjimo!